CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Am participat astăzi la conferinţa “Republica Moldova – în contextul integrării europene”, organizată la Hotel Hilton, București de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români.

Au vorbit despre perspectivele integrarii Republicii Moldova în Uniunea Europeana dl. ALEXANDRU TANASE – Ministru al Justiţiei şi prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), dl. DORIN CHIRTOACA – Primar general al municipiului Chişinau şi prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal (PL), dl. VICTOR OSIPOV – Viceprim-ministru şi prim-vicepreşedinte al Alianţei Moldova Noastra (AMN), DAN DUNGACIU, Consilier pe probleme de integrare europeană al președintelui Mihai Ghimpu, MIRCEA DRUC, fost prim ministru al Republicii Moldova.

Dincolo de analiza șanselor partidelor din Alianța pentru Integrare Europeană la viitoarele alegeri din 28 noiembrie, dincolo de analiza conflictului înghețat din Transnistria sau de modul cum criza economică afectează cetățenii Republicii Moldova, foarte impotant a fost că dezbaterea continuă procesul de consolidare a relațiilor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, proces început odată cu venirea la guvernare la Chișinău a partidelor democratice în 2009.

Un alt aspect ce trebuie să îl menționez este defapt o confirmare a unei constatări făcute în multi ani de când analizez foarte atent evoluția Republicii Moldova și anume acela că există la Chișinău o serie întreagă de oameni politici de valoare deosebită (cum sunt cei care au fost astăzi prezenți) care mie personal îmi creează un sentiment mai mare de respect și încredere decât cea mai mare parte din politicienii care conduc astăzi România.

Felicitări pentru organizare Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români și moderatorului Marian Voicu!Go To Top