CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Se tot vorbește în ultima vreme de „diametrala Nord-Sud”, șoseaua care va lega Piaţa Victoriei de Parlament sau ”autostrada” așa cum au numit-o mulți din elan patriotic local.

Astăzi am vizitat șantierul!

Acestă șosea va începe din Piaţa Victoriei, va străbate străzile Buzeşti, Berzei, Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Vasile Pârvan până la Podul Haşdeu, unde intră în subteran şi iese în apropiere de Piaţa Coşbuc.

Să fim foarte bine înțeleși: nu sunt împotriva fluidizării traficului din capitală! Dimpotrivă! Consider că, în ordinea priorităților, fluidizarea traficului este a treia mare prioritate (după curățenie și salvarea patrimoniului arhitectural).

Realizarea acestei diametrale este un demers pozitiv!

Cu toate acestea, demersul ar fi putut fi mai valoros, în opinia mea, dacă ar fi fost însoțit și de realizarea unei serii de pasaje care în unele cazuri ar fi evitat multele intersecții și semafoare din traseu, iar pe de altă parte unele mini-pasaje ar fi condus la evitarea demolării câtorva clădiri de patrimoniu. Pentru evitarea demolării clădirilor de patrimoniu se puteau efectua câteva pasaje, pe actuala lățime a străzii și trotuarului. Spațiul de la suprafață, deasupra pasajului, între clădirile de patrimoniu ar fi putut fi chiar transformat în mini-piațetă pietonală.

Multe clădiri erau fără valoare patrimonială și chiar disgrațioase. Altele însă erau clădiri pe care Bucureștiul de mâine nu le va mai putea admira, din păcate. Tocmai de aceea, trebuia ca minunatul nostru edil șef prof. dr. să identifice acele soluții pentru a le salva… și tehnic soluțiile există!

Dar, așa cum zicea și Șoric: ”Case closed!”

Până una alta vă ofer mai jos un link unde puteți vedea niște poze recente cu zona care parțial va fi demolată: http://bucharestunknown.blogspot.com  1. Andrei Plesu: Jos Bucureştiul! Said,

    Andrei Plesu: Jos Bucureştiul!
    articol in Adevarul al lui Andrei Plesu despre nemernicia demolarilor d-lui prof. dr.”golan, vag barbar, băiat de băiat, şmecher” oprescu…
    http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Jos_Bucurestiul_7_419428057.html

Go To Top