CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

La Chișinău situația post-electorală se complică.
PD-ul lui Marian Lupu încă nu confirmă o alianță democratică cu PLDM și PL lăsând liberă posibilitatea unei alianțe cu PCRM. Oferta de 1 la 1 în guvern și probabil 2 din cele 3 funcții importante din stat făcută de comuniști către PD este una atractivă pentru Lupu și Plahotniuc, ambii comuniști trecuți la PD în urma evenimentelor tragice de anul trecut.

În acest context o vizită a șefului administrației de la Kremlin, Serghei Narâșkin, menită să încurajeze o alianță între comuniști (PCRM) și Lupu (PD) care să se orienteze spre Rusia și să abandoneze verctorul pro-european a creat nemulțumire în societatea civilă din Republica Moldova.

Astfel, într-un mesaj public, oamenii de cultură de la Chișinău îndeamnă cetăţenii să participe la o Mare Adunare Naţională: ”Să spunem răspicat, locul nostru este în Europa!”

”Momentul pe care îl trăim este decisiv pentru istoria de astăzi şi de mâine a neamului nostru. Ar fi potrivit ca, înainte de convocarea primei sesiuni a noului legislativ, la 26 decembrie, în zi de duminică, cu concursul societăţii civile şi al partidelor politice din republică, să ne întrunim în centrul Chişinăului, consângeni din toate colţurile republicii, la o Mare Adunare Naţională, la care am spune răspicat: locul nostru e în Europa!”

Pentru detalii despre mesajul oamenilor de cultură de la Chișinău accesați portalul Unimedia.mdGo To Top