CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

De când este primar al capitalei, Oprescu a alimentat bucureștenii cu mulți cârnați, moși crăciuni, arteziene, ceasuri și vulgaritate…

Vulgaritatea academică a primarului ”Prof. Dr”

Oprescu este un personaj periculos pentru societatea românească. El este periculos nu pentru că ar fi incompetent (multi politruci sunt la fel), dar este periculos pentru că este deosebit de vulgar și bunul simt nu s-a întâlnit niciodată cu el…

Cei care ne vorbesc toată ziua la TV sunt de părere că Băsescu este vulgar și are de multe ori un limbaj nepotrivit unui președinte. Adevărat! Doar că subiectul nostru de azi, Oprescu, este mult mai vulgar. Băsescu este vulgar atunci când este provocat să replice mai tăios și atunci când simte că un limbaj mai colorat, ”mai popular”, îi poate aduce puncte de imagine… Oprescu însă, o face oricând, el este extrem de vulgar în orice context…

Publicitate pe bani publici pentru primarul general ”lăcătuș mecanic”
Oprescu este primarul care cu multă… lipsă de bun simț folosește pancartele primăriei (pe străzile unde intervine primăria pentru reparații) pentru a-și posta foarte mare numele… și nu doar numele, ci și titlurile nobiliare… Abuzul este întâlnit la tot pasul!
Ce treabă are ”Prof. Dr” cu Primăria sau calitatea lui de primar? Dacă era lăcătuș mecanic ar fi scris: ”lăcătuș mecanic, Sorin Oprescu” pe pancartele primăriei?

Poți să fi primar și fără să fi ”Prof. Dr”… și mai poți să ai bun simț, dar să nu fi ”Prof. Dr”. Multe instituții au chiar proceduri care interzic folosirea titlurilor științifice/academice ale angajaților pe orice document oficial. Titlurile academice se folosesc doar în mediul academic!

Așadar domnule primar Oprescu, nu vă treceți pe acte decât ”Primar general, Sorin Oprescu”, iar pe pancarte nu vă treceți deloc pentru că nu din banii dvs. sunt făcute acele reparații, ci din banii cetățenilor care nu sunt trecuți.

Acestui Oprescu i se potrivesc de minute cuvintele lui Octavian Paler “În politica românească nu există idei, există doar buzunare…”

PNL între România bunului-simț“ și vulgarul primar ”Prof. Dr”
Propunerea PSD ca USL să susțină pe Oprescu la primăria capitalei nu este în măsură să avantajeze PNL.
Sigur că Oprescu tot psd-ist a rămas și social-democraților le-ar conveni să aibă prin ”independentul” Oprescu conducerea primăriei.

PNL nu are de ce să-l susțină pe Oprescu.
PNL este primul partid în București și, dacă vin cu un candidat credibil, cu notorietate și recunoscut pentru interesul față de această urbe, un candidat care va fi susținut și de USL, există toate șansele să câștige cursa electorală din capitală.

În plus, partidul care a promovat „România bunului-simț“ nu poate susține un vulgar la primăria capitalei…
Corect? 1. adrian Said,

  Subscriu! De altfel, unul dintre motivele pentru care nu l-am votat pe candidatul PNL Mihai Toti la Senatul Romaniei in colegiul meu a fost si mimica sa aroganta din afisele electorale in care se intitula DR. Mihai Toti. Asta parca pentru a sustine ideea ca postura sa superioara se bazeaza pe acel titlu scris cu majuscule, intarit si prin autoprezentarea excesiva in fluturasii primiti in cutia postala!
  Legea administratiei din 1925, modificata in 1929 preciza insa ca era obligatoriu ca un candidat la primarie sa aibe studii superioare. Formula era: „Primarul Capitalei trebuie sa poseada un titlu academic” – art. 17 din legea cu pricina.

 2. ionut Said,

  Mihai Toti se exprima coerent cu mari dificultati… e greu de votat…

  Cat priveste necesitatea studiilor superioare pt functii, nu ar fi rau sa fie o conditie preliminara de candidatura. La fel functionarii publici consilieri sau experti nu pot ocupa aceste functii fara sa aiba studii superioare… deci, si seful acestor experti ar trebui sa aiba studii superioare, nu?

  Cat priveste treba cu titlul academic nu are nici o legatura cu activitatea din administratie…
  Studii superioare da, trebuie sa fie obligatorii! Dar titlul academic nu trebuie sa fie obligatoriu pentru nici o functie in administratia publica si mai ales trebuie interzis (ca bun simt nu exista) sa le folosesti pe documente oficiale.

 3. Catalin Cornea Said,

  @adrian

  Despre studiile superioare pentru primari…

  Total de acord cu idea ca primarii sa aibe studii superioare. Dar dpdv legal e greu sa existe un astfel de criteriu acum… desi alte conditionari legate de varsta de exemplu, exista la senatori si presedinte… e greu pt ca multi juristi parlamentari ar considera asta drept o ingradire a dreptului de a fi ales…

  Sub sloganul „Primarul nepregatit dauneaza grav comunitatii”, am incercat la alegerile locale trecute (impreuna cu alti tineri) sa determinam sefii organizatiilor judetene de partid din Gorj sa accepte anumite criterii pe care sa le utilizeze in interiorul organizatiilor ca si criterii minimale de desemnare a candidatilor la functia de primar.

  Criteriile minimale erau:

  1. studii superioare;
  2. aptitudini de utilizare a computerului;
  3. abilitati de comunicare intr-o limba straina de circulatie internationala;
  4. cunostinte generale despre institutiile europene;
  5. cunostinte despre legislatia din Romania in domeniul administratiei publice;

  Desi initial toti presedintii organizatiilor judetene au fost de acord, pe parcurs toti au evitat demersul nostru…

  este evident de ce…

  Nici unul din candidati nu respecta toate acele criterii minimale…

  Mai mult, intr-o discutie cu Ponta in 2008, imi explica el cum deformatia profesionala il impiedica sa aibe alta abordare decat cea legalista si ca astfel de criterii ar constitui o restrangere a dreptului la vot…

  Ha?

  Abera si el… ce sa ne zica?

  Noi nu ii ceream ca a doua zi el sa promoveze criteriile prin lege, ci doar sa si le asume in interiorul organizatiei judetene de partid… care partid este organism privat si isi ingradeste candidaturile cum vrea el.

 4. adrian Said,

  atat timp cat pentru unele posturi publice nu poti sa participi la concursul de angajare fara sa fii inscris la doctorat sau sa ai titlul de doctor deja iar institutiile angajatoare stau in pixul primarului, rezulta o discriminare destul de neplacuta dusa pana la umilire in unele situatii. ori se renunta la aceasta conditie si pentru astia ori cel pus sa conduca sa faca bine sa fie cel putin egalul subordonatilor …

 5. Catalin Cornea Said,

  daca se ajunge la un sprijin semnificativ pentru ideea de a introduce ca cerinta obligatorie studiile superioare pt orice functie de demnitate publica, o sa apara iar deformatul profesional ponta care o sa argumenteze ca o astfel de propunere (consilierii locali, judeteni, primerii, presedintii de cj, parlamentarii etc sa aibe studii superioare) „ar ingradi dreptul de a fi ales”…

  Da, zic si eu: nu cumva un primar, consilierii etc exercita exercitiul de a putere publica al autoritatii pe care o conduc…

  Si noi lasam exercitiul puterii publice la mana orcui?

 6. ion Said,

  din aceeasi gama:
  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Primari_de_rasul_lumii-_penali_si_analfabeti_0_717528623.html#

Go To Top