CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Vinul Solo Quinta, un sec alb produs de Cramele Recas, a castigat Marele premiu al celei de-a XVII-a editii a Concursului ‘Vinalies Internationales’, desfasurat la Paris, in perioada 25 februarie – 1 martie.

Marius Paşca a declarat luni, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres, că vinul are în componenţă cinci soiuri.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un vin românesc ajunge să cucerească “Oscarul” la prestigiosul concurs francez.

“Vinul este compus din cinci soiuri, care încap într-o sticlă mică, dar care face loc unor caractere puternice – Muscat Otonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Fetească Neagră. Este un vin foarte catifelat şi cu un post-gust de lungă durată. Este un vin ce are 13 volume alcool, pe care-l punem la masă doar alături de mâncăruri alese şi în momente în care dorim să ne desfătăm”, a spus Paşca.

Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş, a subliniat, la rândul său, că premiul este cu atât mai important cu cât a fost unicul vin din Europa de est care a urcat pe podiumul întrecerii pariziene.

Din peste o mie de vinuri albe seci, cel mai punctat a fost Solo Quinta 2010.

Anul trecut, Cramele Recaş au obţinut Medalia de aur, iar anul acesta, Marele Premiu pentru cel mai bun vin din concurs.

Preţul unei sticle de vin este de 20 de euro.

 Go To Top