CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Interesul României către Republica Moldova trebuie să se manifeste în toate domeniile (mai ales cel economic) dar și pe întreaga suprafață a RM, nu doar în Chișinău. Dacă în relația cu zona transnistreană nu se poate face prea mult, pentru moment, având în vedere grozăviile care se petrec în zona separatistă, trebuie o atenție deosebită spre conlucrarea cu autoritățile din zona autonomă Găgăuzia.

Nu demult vedeam cum Moscova îl premia pe Mihail Formuzal, Bascanulul Gagauziei, încercând să îl atragă în jocul său împotriva Chișinăului…

România a neglijat multă vreme regiunea găgăuză care prezintă pentru viitorul relației România – Republica Moldova un interes deosebit (se întelege de ce…).

Am fost plăcut surprins să citesc ieri că o serie de oficiali din România au avut discuții directe cu Guvernatorul (Bascanulul) Gagauziei. Puteți citi aici (RGN Press) despre vizita la Comrat a delegației de la București.

Multă vreme ne-a lipsit viziunea în relația cu RM și cu zona găgăuză… Este un pas mare!

Felicitări Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni pentru noua abordare!

   1. adrian Said,

    din pacate nu parem sa avem viziune in general

  2. Catalin Cornea Said,

    De mai multi ani ma intreb de ce nu suntem prezenti (cultural, economic, contacte politice) in Gagauzia…?
    Am tot sperat ca institutiile de profil isi fac treba si sunt prezente acolo… cu discretie…

    Vedem acum si unele contacte politice… nu pot decat sa ii felicit si sa sper ca nu e un foc de paie. Am vazut totusi din partea DRP in ultima vreme o intensificare a contactelor si sprijinului pentru comunitatile romanesti din jurul tarii ceea ce imi da sperante…

Go To Top