CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, le-a spus, duminică, participanţilor la mitingul USL de la Iaşi, că Traian Băsescu „s-a folosit în mod ruşinos şi în interesul personal de sentimentele românilor de peste Prut”, spunând că aceştia merită „un viitor european alături de România”.

Titus Corlățean este unul dintre puținii politicieni care au deținut pârgii administrative în ultimii ani și care are o cunoaștere aprofundată despre situația comunităților istorice românești de lângă granițe, în special problematica Basarabiei.

Iată elemente un fragment din discursul lui Corlățean:

„Sunt opt ani de când ne conduce cineva care a pretins să va fi preşedintele tuturor românilor. Au fost închise peste 100 de spitale, medicii au fost invitaţi de acest om să plece din ţară pentru un trai mai bun, profesorii şi elevii au fost batjocoriţi, pensionarii au fost batjocoriţi, oamenii şi-au pierdut locurile de muncă şi le-au fost tăiate salariile pentru că acest om nu a dorit să se atingă de averile celor din cercul său de interese”, le-a spus Corlăţean celor peste 15.000 de oameni adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi.

El a spus că, pentru a avea o viaţă mai bună şi „o ţară ca afară”, românii trebuie să se mobilizeze şi să meargă la referendumul din 29 iulie pentru a spune „Da” demiterii lui Traian Băsescu.

„Nu am acceptat nici faptul că acest om s-a folosit în mod ruşinos de sentimentele românilor din Republica Moldova, în interes personal. Fraţii din Republica Moldova merită un viitor european alături de România şi merită ca Crin Antonescu şi Victor Ponta să conducă România”, a mai afirmat Titus Corlăţean.Go To Top