CatalinCornea.ro

Un blog de bun simț

Pe 31.03.2012 în cadrul dezbaterii “România-Serbia. Românii din Valea Timocului” organizată la Palatul Parlamentului am propus deschiderea unei filiale a ICR în Timoc. Subiectul este reluat acum în cadrul unei întâlniri între reprezentanți ai Institutului Cultural Român și o delegație a reprezentanților românilor din Timoc.

Delegația constituită din dr. Predag Balasevic, președintele Partiei Democrate a Românilor din Serbia, Zavisa Jurj, președintele Asociației pentru Cultură a Românilor-Vlahilor din Serbia – „Ariadnae Filum”, și părintele protopop Bojan Aleksandrovic, a fost însoțită de Eugen-Tiberiu Popescu, președintele executiv al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

Discuțiile au vizat starea patrimoniului cultural românesc, situația vorbitorilor de limba română din Timoc și necesitatea înființării în cel mai scurt timp a unui Institut Cultural Român în zonă, în parteneriat cu Partia Democrată a Românilor, cu Asociația pentru Cultură a Românilor-Vlahilor din Serbia – „Ariadnae Filum” și cu Protopopiatul Ortodox Român „Dacia Ripensis“.

Sper că ideea să se materializeze în curând!

Detalii despre întâlnire găsiți pe portalul Romanian Global News.
și pe siteul ICR.Go To Top